Přidat článek
     Reklama

Přírodní sladidla, alternativy - jaké jsou možnosti?

Web: https://www.eshop.kaumy.cz/cekankove-sirupy

Řešíte v rámci zdravějšího životního stylu redukci cukrů? Narazil jsem na článek - jakou zvolit alternativu pro slazení čaje? a rozhodl se vyzkoušet čekankový sirup. Stévii již nám - nikdy jsem nedosáhl pořádné sladivosti, měl jsem malou rostlinku, zřejmě na to nemám vhodný byt a sluníčko mi jde do oken jen několik hodin.

Javorový sirup si zas nechávám na palačinky a nechci, aby mi zevšednil :-) Hodně jsem narážel na sirup z agáve, ale ten díky vysokému obsahu fruktozy může klidně v extrémním případě způsobit cukrovku.

Začal jsem experimentovat s alternativami cukrů, hroznový cukr, kokosový cukr, každý má nějaké výhody a nevýhody, ale poslední dobou mě právě hodně oslovil čekankový sirup.

Koukněte na přednášku na téma čekankový sirup

Hlavní výhody které u toho vnímám:

  • minimálně 98% z čekanky - přírodní produkt
  • pouhých 5% sacharidů
  • až o 95% nižší obsah cukru ve srovnání s přírodními sladidly
  • až o 45% méně kalorií ve srovnání s přírodními sladidly
  • rozumná cena - především pokud se podívám na velké balení čekankového sirupu

Čekankový sirup a jeho využití

Můžete sladit nápoje - káva, čaj, limonády, ledové čaje, fantazii se meze nekladou. Můžete to používat na dochucení, ale také rovnou na pečení. Můžete si dochutit bílý jogurt a vyhnout se tak barvivům, cukrům a různým dalším složkám v "ovocných jogurtech".

Osobně nemám ani potřebu úplně vysadit klasický cukr. Ale redukovat jej a z části i nahrazovat vhodnějšími alternativami.Dnes především v zimním období je poměrně složité se dostat ke kvalitní přírodní stravě. Nemluvě o chemickém ošetření, hnojivech apod. Člověk pak v obchodech často sáhne po zpracovaných produktech a všude je cukr. Mnohdy obrovské množství cukru. Hledání zdravějších alternativ je podle mě cesta.



Přírodní sladidla, alternativy - jaké jsou možnosti?

Kategorie: