Přidat článek
     Reklama

Vaření v páře

Web: https://www.gastma.sk

Vaření v páře je metoda mokrého tepla, při kterém se jídlo ohřívá přímo nebo přímo v páře.
 
Některé způsoby vaření používají parní hrnec, na který se umístí košík do kterého se následně vloží jídlo. Takto se celý hrnec zakryje. Jde o velmi dobrý způsob pro vaření zeleniny, knedlíků nebo ryb, které se dají velmi rychle uvařit.
 
Pudinky lze umístit do nádrže na pečení v parní vaničce s věkem, pak se umístí přímo do hrnce s vroucí vodou a přikryjí.
 
Vakuové vaření (sous vide) nebo vaření v tašce je oblíbenou metodou v restauracích. Jídlo se vakuově utěsní v kapse s bylinkami, kořením, vínem nebo zbytky a pak se vaří, přičemž všechny vůně zůstávají uchovány v kapse. Další verzí je vaření a papillot (v tašce), kde je jídlo zapečetěné uvnitř papíru s aromatickými látkami.
 
Vybrané moderní konvektomaty, zda pece nabízejí i vyhrazenou funkci páry, jakož i kombinovanou funkci konvekce / páry. Funkce páry je extrémně rychlá a energeticky účinná metoda vaření, ideální pro jídla jako zelenina, celé ryby, kuře a dokonce rýže. Často jsou zahrnuty specifické nastavení pro různé potraviny. Používá se i na opětovné ohřátí potravin, udržování vlhkosti.
 
Funkce konvekční páry spojuje vaření s větráním podporujícím konvekci. Je ideální na vaření jídel, jako jsou pečené maso, celé kuřata nebo dokonce chléb, protože jídlo se rychle zhnědne, ale nevyschne.
 
VÝHODY VAŘENÍ V PÁŘE
1. Pára je velmi jemná na jídlo a je dokonalým způsobem vaření pro křehké jídla jako ryby, tofu a zelenina.
 
2. Potravina není ponořena do kapaliny, takže se vaří ve vlastních šťávách a zachová si svou strukturu a chuť.
 
3. Pára udržuje nutriční hodnotu potravin.
 
Vařte chutně a zdravě. Přijďte se podívat i na živé vaření s Gastmou, spojené s prezentací a názornými ukázkami efektivního vaření.



Vaření v páře

Kategorie: