Přidat článek
     Reklama

Višně - recepty

Web: http://www.e-sandera.cz

Višňový nákyp

Suroviny:

1 višňový kompot

2 citróny

700 ml mléka

2 vanilkové cukry

200 g malých těstovin (kolínka, mušle…)

100 g másla

100 g cukru krystal

4 vejce

500 g netučného tvarohu

1 balení vanilkového pudinku

 

Postup:

Citróny omyjeme vodou, osušíme je a jejich kůru nastrouháme na jemném struhadle. Mléko svaříme s polovinou citrónové kůry, vanilkovým cukrem a špetkou solí.

Těstoviny uvaříme v mléce na mírném plameni. Jakmile jsou těstoviny uvařené, scedíme je necháme okapat. Na těstoviny pak položíme 20 g másla a počkáme až se úplně rozpustí.

Zbytek másla a citrónové kůry ušleháme do pěny s cukrem a vejci. Vmícháme i tvaroh a pudinkový prášek. Višně z kompotu necháme okapat.

Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia. Těstoviny, tvarohovou směs a višně smícháme dohromady a vložíme do předem vymaštěné nákypové formy. Pečeme pak 45 minut do zezlátnutí.

 

Višně v čokoládě

Suroviny:

3 kg višní

1200 g krupicového cukru

200 g kakaového prášku

0, 5 dcl tuzemského rumu

 

Postup:

Višně vypeckujeme, vložíme do mísy, kde je posypeme cukrem, kakaem, promícháme a necháme chvíli stát. Poté přilijeme rum, naložíme společně do skleniček a dáme sterilovat na půl hodiny na 80 stupňů Celsia.

 

Višňový dort

Suroviny:

Na piškotový základ:

6 vajec

175 g cukru

150 g polohrubé mouky

90 g másla

140 g čokolády

Na náplň:

750 g vypeckovaných kompotových višní

80 g cukru

1/2 lžičky skořice

2 vrchovaté lžíce škrobové moučky

lžíce vody

6 lžic višňového džemu

3 lžíce višňové pálenky /nemusí být nutně višňová/

3/4 l smetany ke šlehání

1 - 2 lžíce cukru

 

Postup:

Na mírném ohni rozpustíme máslo. Žloutky s cukrem vyšleháme ve vodní lázni na hustý krém. Ten postupně prosíváme s moukou. Nakonec přilijeme i rozpuštěné máslo a čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni. Přidáme i 1/3 sněhu z bílků, kterou opatrně vmícháme do těsta. Vzniklou směs nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou.

Višně svaříme s cukrem, skořicí, škrobem a vodou. Višňový džem a pálenku namažeme na jeden plát. Položíme i druhý plát, který posázíme povařenými višněmi. Ušleháme tuhou šlehačku a polovinu naneseme na višně. Zakryjeme posledním plátem, potřeme vrstvou šlehačky a zdobíme čokoládovými hoblinkami a višněmi.

 

Mléčný rýžový nákyp s višněmi

Suroviny:

350 g višní

500 ml nízkotučného mléka

1 kousek skořice

1 lžička strouhané citrónové kůry

125 g mléčné rýže

20 ml višňového džusu

3 lžičky skořice

80 g cukru krupice

1 lžíce sekaných mandlí

75 g netučného tvarohu

 

Postup:

Mléko svaříme společně se skořicí a citrónovou kůrou. Skořici pak vyjmeme a do mléka přisypeme mléčnou rýži. Na mírném ohni necháme vařit asi 35 minut a pravidelně promícháváme. Višně smícháme s citrónovou šťávou. Přidáme cukr, lžičku mleté skořice a lžíci sekaných mandlí. Poté vložíme do ohnivzdorné nádoby a střídavě vrstvíme rýži a višně. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Tvaroh smícháme s mlékem a směsí zalijeme rýži. Pečeme asi 25 minut a před podáváním zdobíme mletou skořicí a několika višněmi. 



Višně - recepty

višně
višně
višně
Kategorie: