
PR články, seo optimalizace, zpětné odkazy, linkbuilding
Dnes je
Pátek, 27. ledna 2023
Přidat do oblíbených
Višně - recepty
Višňový nákyp
Suroviny:
1 višňový kompot
2 citróny
700 ml mléka
2 vanilkové cukry
200 g malých těstovin (kolínka, mušle…)
100 g másla
100 g cukru krystal
4 vejce
500 g netučného tvarohu
1 balení vanilkového pudinku
Postup:
Citróny omyjeme vodou, osušíme je a jejich kůru nastrouháme na jemném struhadle. Mléko svaříme s polovinou citrónové kůry, vanilkovým cukrem a špetkou solí.
Těstoviny uvaříme v mléce na mírném plameni. Jakmile jsou těstoviny uvařené, scedíme je necháme okapat. Na těstoviny pak položíme 20 g másla a počkáme až se úplně rozpustí.
Zbytek másla a citrónové kůry ušleháme do pěny s cukrem a vejci. Vmícháme i tvaroh a pudinkový prášek. Višně z kompotu necháme okapat.
Troubu předehřejeme na 175 stupňů Celsia. Těstoviny, tvarohovou směs a višně smícháme dohromady a vložíme do předem vymaštěné nákypové formy. Pečeme pak 45 minut do zezlátnutí.
Višně v čokoládě
Suroviny:
3 kg višní
1200 g krupicového cukru
200 g kakaového prášku
0, 5 dcl tuzemského rumu
Postup:
Višně vypeckujeme, vložíme do mísy, kde je posypeme cukrem, kakaem, promícháme a necháme chvíli stát. Poté přilijeme rum, naložíme společně do skleniček a dáme sterilovat na půl hodiny na 80 stupňů Celsia.
Višňový dort
Suroviny:
Na piškotový základ:
6 vajec
175 g cukru
150 g polohrubé mouky
90 g másla
140 g čokolády
Na náplň:
750 g vypeckovaných kompotových višní
80 g cukru
1/2 lžičky skořice
2 vrchovaté lžíce škrobové moučky
lžíce vody
6 lžic višňového džemu
3 lžíce višňové pálenky /nemusí být nutně višňová/
3/4 l smetany ke šlehání
1 - 2 lžíce cukru
Postup:
Na mírném ohni rozpustíme máslo. Žloutky s cukrem vyšleháme ve vodní lázni na hustý krém. Ten postupně prosíváme s moukou. Nakonec přilijeme i rozpuštěné máslo a čokoládu rozpuštěnou ve vodní lázni. Přidáme i 1/3 sněhu z bílků, kterou opatrně vmícháme do těsta. Vzniklou směs nalijeme do formy vymazané máslem a vysypané moukou.
Višně svaříme s cukrem, skořicí, škrobem a vodou. Višňový džem a pálenku namažeme na jeden plát. Položíme i druhý plát, který posázíme povařenými višněmi. Ušleháme tuhou šlehačku a polovinu naneseme na višně. Zakryjeme posledním plátem, potřeme vrstvou šlehačky a zdobíme čokoládovými hoblinkami a višněmi.
Mléčný rýžový nákyp s višněmi
Suroviny:
350 g višní
500 ml nízkotučného mléka
1 kousek skořice
1 lžička strouhané citrónové kůry
125 g mléčné rýže
20 ml višňového džusu
3 lžičky skořice
80 g cukru krupice
1 lžíce sekaných mandlí
75 g netučného tvarohu
Postup:
Mléko svaříme společně se skořicí a citrónovou kůrou. Skořici pak vyjmeme a do mléka přisypeme mléčnou rýži. Na mírném ohni necháme vařit asi 35 minut a pravidelně promícháváme. Višně smícháme s citrónovou šťávou. Přidáme cukr, lžičku mleté skořice a lžíci sekaných mandlí. Poté vložíme do ohnivzdorné nádoby a střídavě vrstvíme rýži a višně. Troubu předehřejeme na 200 stupňů. Tvaroh smícháme s mlékem a směsí zalijeme rýži. Pečeme asi 25 minut a před podáváním zdobíme mletou skořicí a několika višněmi.
Višně - recepty
višněvišně
višně